• Kontrast
  • Tekst
  • Powiększenie
  • Skalowanie treści 100%
  • Aa Czcionka 100%
  • Wysokość linii 100%
  • Odstęp liter 100%

Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy
im. ks. J. Twardowskiego
w Konarzewie

Godło Polski Biuletyn informacji publicznej BIP - kliknięcie spowoduje otwarcie nowego okna

Jesień to czas kiedy robimy przetwory z owoców i warzyw przygotowując zapasy na zimę. 27.10.2022r. uczniowie z klasy 5b i 7a postanowili wykonać pyszną nutellę z jabłek, która świetnie nada się do naleśników, deserów czy ciast. 😀

Jest to propozycja na ciekawe i pyszne połączenie jabłek z białą czekoladą. Nikt jej się nie oprze!

Przystępując do zajęć oczywiście przypomnieliśmy sobie o zasadach bezpieczeństwa i higieny podczas prac kulinarnych i pod czujnym okiem pań kroiliśmy, mieszaliśmy oraz blendowaliśmy jabłka, a następnie ozdabialiśmy słoiczki. Degustacja była dla nas najprzyjemniejszym etapem tego zadania. 😀

1. Produkty potrzebne do wykonania nutelli jabłkowej2. Uczeń z pomocą nauczyciela kroi jabłka 3. Uczennica kroi jabłka 4. Uczennica smaży jabłka 5. Uczennica blenduje w garnku usmażone jabłka 6. Dziewczynka ozdabia słoiczek z nutellą kolorowym materiałem chłopiec siedzi obok i się przyglada 7. Uśmiechnięty chłopiec prezentuje swój słoiczek z nutellą