• Kontrast
  • Tekst
  • Powiększenie
  • Skalowanie treści 100%
  • Aa Czcionka 100%
  • Wysokość linii 100%
  • Odstęp liter 100%

Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy
im. ks. J. Twardowskiego
w Konarzewie

Godło Polski Biuletyn informacji publicznej BIP - kliknięcie spowoduje otwarcie nowego okna

Zajęcia kulinarne

W dniu 22 września uczniowie klas IIb-IIIb i IIc-IIIc w ramach zajęć kulinarnych przygotowali kurczaka w złotej panierce z frytkami z batatów oraz sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego. W tym roku oprócz prostych przekąsek będziemy przygotowywać nieco trudniejsze potrawy, wymagające więcej pracy i skupienia. Każdy z uczniów aktywnie włączył się w przygotowanie potrawy, a efekt końcowy pod względem smakowym zaskoczył wszystkich. Jedzonko szybko zniknęło z talerzy podopiecznych, a to świadczy tylko o jednym – BYŁO PRZEPYSZNE! 😀

Należy także dodać, że sprzęt zakupiony z programu Laboratoria Przyszłości bardzo ułatwił nam prace.

#LaboratoriaPrzyszłości

#LaboratoriaPrzyszlosci

1. Uczniowie podczas krojenia batatów w paski 2. Uczniowie wraz z opiekunami podczas przygotowywania posiłku 3. Uczennica krojąca kurczaka przy wsparciu opiekuna 4. Uczeń nakładający jogutr do miseczki 5. Uczeń krojący batata 6. Uczeń podczas panierowania kurczaka 7. Frytki w piekarniku 8. Uczniowie podczas konsumpcji dania 9. Uczniowie jedzą przygotowane jedzonko